середа, 31 березня 2021 14:52

Весна на підході. Яка погода буде у квітні

Весна на підході. Яка погода буде у квітні
Квітень цьогоріч буде теплішим. Фото: pixabay.com

2-й місяць весни принесе тепло. Середня місячна температура повітря у квітні становитиме +7...11С°.

Про це Gazeta.ua дізналася в синоптиків.

"Абсолютний максимум температури повітря становитиме +26...33С°. Щодо опадів, то середня місячна кількість - 22-62 міліметрів, на Закарпатті та в Карпатах до 65-84 міліметрів, на високогір'ї - 102-107 міліметрів", - сказав синоптик Укргідрометцентру Владислав Білик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погода вразить українців на початку квітня

Квітень буде теплий з періодичними перепадами температури та дрібними дощами.

"На початку місяця температура триматиметься на рівні +8...12С°. 8-9 квітня прогріється до +16С°. За 3 дні похолодає до +8С°. До середини квітня температура поступово збільшиться до +18...21С°. Але потім знову знизиться до +14С°. Щодо опадів, то інколи пройдуть лише дрібні дощі. Вербна неділя буде прохолодною", - розповів народний синоптик Леонід Горбан.

Посіви в Україні перебувають у різних станах: від гарного до ледь задовільного.

"Восени пройшло дуже мало нерівномірних опадів. Сходи на деяких полях з'явились лише в грудні. Внаслідок холодів весняне кущення майже відсутнє. Через це на полях з пізніми сходам дуже рідкі посіви. Якщо в першій декаді квітня не настане потепління і не почнеться інтенсивне кущення то ситуація на полях стане плачевною", - заявив агроном Віталій Ярешко.

На Великдень, 2 травня, в Україні буде холодно. Традиційної травневої спеки цьогоріч також не варто чекати.

Зараз ви читаєте новину «Весна на підході. Яка погода буде у квітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі