середа, 09 березня 2022 12:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Поверне території та виплатить репарації: Джонсон розповів про дії РФ після її поразки

Поверне території та виплатить репарації: Джонсон розповів про дії РФ після її поразки
Після поразки Росії потрібно працювати над тим, щоб відбудувати Україну, створити для неї новий план Маршалла Фото: прінт-скрін відео

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон визнав, що Захід зробив помилку у 2014 році.

Помилка полягала у спробах нормалізувати відносини з РФ у рамках нормандського формату, пише Ukrinform.

"Я не бачу жодного шляху, жодних можливостей, щоб ми могли повернутися до нормальних відносин без повного залишення Росією територій, які вона захопила, без сплати репарацій тощо", - наголосив британський прем'єр.

Джонсон хотів би знайти якесь дипломатичне вирішення, але сказав, що це складно.

"Складно знайти можливість для ведення серйозних переговорів з кимось, хто зараз атакує і нищить твою країну. Я переконаний: якщо ми залишимося єдиними у підтримці героїчного опору українців, то путін остаточно програє", - наголосив Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія дасть Україні $100 млн – куди вони підуть

Прем'єр-міністр Великобританії зазначив, що після поразки Росії потрібно працювати над тим, щоб відбудувати Україну, створити для неї новий план Маршалла.

Група слідчих Міжнародного кримінального суду в Гаазі виїхала в Україну для розслідування колективного міжнародного позову 39 країн проти Росії щодо її воєнних злочинів. Головний прокурор трибуналу Карім Хан сказав, що дії російської сторони підпадають під юрисдикцію суду.

Зараз ви читаєте новину «Поверне території та виплатить репарації: Джонсон розповів про дії РФ після її поразки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі