вівторок, 06 квітня 2021 16:00

Венедіктова розповіла про перебіг справи щодо закупівлі вакцин

Венедіктова розповіла про перебіг справи щодо закупівлі вакцин
Ірина Венедиктова розповіла, як просувається справа із закупкою вакцин. Фото: wikipedia.org

Станом на сьогодні в посадовців Міністерства охорони здоров'я немає процесуального статусу в кримінальній справі про можливі порушення під час закупівлі вакцини. Але розслідування триває.

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Щодо вакцинації й загалом діяльності із закупівлі медичних препаратів є кілька кримінальних проваджень у різних органах досудового розслідування. Чи далеко просунулося слідство й чи дійсно факт зловживання підтвердився - ми поки не можемо розголошувати", - зазначила генпрокурор.

Водночас Венедіктова наголосила, що правоохоронці повною мірою усвідомлюють свою відповідальність у таких справах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова оголосила добір. Шукають 454 прокурорів

"Пандемія, вакцинація - це те, що стосується навіть не здоров'я, а життя кожного українця - має бути під мікроскопом у держави. Так і є. Кожен із тих, хто обіймає певні посади, розуміє, що смерть людини буде на совісті чиновника, правоохоронця. Я прекрасно усвідомлюю відповідальність - свою особисту, чиновників, прокурорів САП, детективів, які розслідують справу", - запевнила Венедіктова.

Національне антикорупційне бюро розпочало досудове розслідування щодо можливих зловживань під час закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по $17,85 за дозу через приватну фірму-посередника. Спочатку ДП "Медичні закупівлі" вело перемовини щодо закупівлі вакцини з орієнтовною вартістю $3 і перебувало на фінальному етапі процесу.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова розповіла про перебіг справи щодо закупівлі вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі