вівторок, 03 листопада 2009 12:43

Вчителі фізики вдосконалюються на адронному коллайдері

Вчителі фізики вдосконалюються на адронному коллайдері
Європейська організація ядерних досліджень (ЦЕРН) в понеділок відкриває наукову школу молодих вчителів фізики, в рамках якої більше сорока викладачів з російських шкіл зможуть відвідати Швейцарію і ближче познайомитися з дослідницькими проектами цього найбільшого світового центру фізики високих енергій.

Як говориться в повідомленні на сайті проекту, організаторами школи є ЦЕРН і Об"єднаний інститут ядерних досліджень (ОІЯД, Дубна, Росія) за підтримки Міністерства освіти та науки РФ і Роснаука. Її проведення фінансується ЦЕРНом і ОІЯД, а також вона проходить за рахунок коштів ФЦП "Наукові та науково-педагогічні кадри інноваційної Росії" на 2009-2013 роки.

Взяти участь у школі змогли вчителя фізики середніх і спеціальних шкіл у віці до 35 років, що пройшли конкурсний відбір.

Програма школи включає лекції, присвячені сучасним теоріям в сфері фізики елементарних частинок, прикладних аспектів цієї галузі науки, основним принципам і останнім досягненням у техніці фізичних експериментів, а також конкретним дослідницьким програмам в ЦЕРНі, зокрема, на найвідомішій його установці - Великому адронному колайдері .

Школа завершиться в суботу, 7 листопада. Російські вчителі зможуть оглянути експериментальні установки, зустрітися з фізиками в робочій і неформальній обстановці. Лекції та екскурсії російською мовою для них проводять співробітники ЦЕРНу та ОІЯД.

За матеріалом: РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Вчителі фізики вдосконалюються на адронному коллайдері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі