субота, 22 серпня 2020 15:47

Вандали намагалися зруйнувати скульптуру "Гірка пам'ять дитинства" перед музеєм Голодомору в Києві

Вандали намагалися зруйнувати скульптуру "Гірка пам'ять дитинства" перед музеєм Голодомору в Києві
Те, що сьогодні вчинили із скульптурою – неприпустимий акт наруги над пам'яттю цілої нації - Стасюк. Фото: Reuters

У ніч із 21 на 22 серпня вандали намагалися зруйнувати скульптуру "Гірка пам'ять дитинства" на території Національного музею Голодомору-геноциду.

Про це повідомляє офіційний сайт установи.

"Наразі один з головних символів музею демонтували для реставрації. Керівництво музею попередньо повідомляє: на скульптурі немає пошкоджень", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі знайшли 5-метровий пам'ятник Карлу Марксу

Національний музей Голодомору-геноциду пообіцяв зробити усе можливе, щоб вже найближчим часом скульптура повернулася на своє місце.

"Те, що сьогодні було вчинено із скульптурою "Гірка пам'ять дитинства", – неприпустимий акт наруги над пам'яттю цілої нації. Ми зробимо усе можливе, аби "Дівчинка" щонайскоріше повернулася до експозиції музею", – зазначила директорка музею Голодомору Олеся Стасюк.

Наразі на місці злочину працюють правоохоронці.

У місті Сітка на Алясці статую російського колонізатора Олександра Баранова перенесуть в музей. Він був першим керівником Російсько-американської компанії.

Зараз ви читаєте новину «Вандали намагалися зруйнувати скульптуру "Гірка пам'ять дитинства" перед музеєм Голодомору в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі