пʼятниця, 04 вересня 2009 10:24

Валенса вважає, що Качинський завадив Путіну вибачитись

Валенса вважає, що Качинський завадив Путіну вибачитись

Колишній президент Польщі Лех Валенса звинувачує Леха Качинського у зіпсуванні урочистостей з відзначення 70-ї річниці Другої світової війни.

"Без сумніву, прем"єр Путін приготувався піти далі у своєму виступі, як того хочуть поляки, сказати більше, ніж він сказав, якби не виступ президента Качинського", - написав у своєму блозі колишній президент.

Валенса різко розкритикував колишнього прем"єра і чинного президента Польщі.

"Качинський є нещастям!", - зауважує він, маючи на увазі його різку промову.

Звертає увагу, що після урочистостей відповісти треба на засадові питання про напрямки стосунків. Одна справа, що "ми хочемо прояснити минуле з Росією", інша - якщо "хочемо в майбутньому мати законно укладені контракти і робити бізнес", то залишається запитання про шляхи досягнення.

Колишній президент думає, що промова його наступника Качинського перебила Путіна, слова якого могли допомогти розв"язанню проблем на лінії Польща - Росія, і передбачає, що брати Лех і Ярослав Качинські нашкодять покращенню стосунків Москви і Варшави.

"В мої часи, якби я так ставив питання, то до сьогодні навіть не вивели б радянські війська з Польщі", - вважає Валенса, а про "розв"язання Варшавської угоди" і про вступ до НАТО і ЄС не було б чого мріяти".

За матеріалом: Rzeczpospolita

Зараз ви читаєте новину «Валенса вважає, що Качинський завадив Путіну вибачитись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі