понеділок, 14 жовтня 2024 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розповіли, які війська РФ перекинула на Курщину

У ЗСУ розповіли, які війська РФ перекинула на Курщину
Командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Павло Розлач розповів про російське підкріплення у Курській області. Фото: novynarnia.com

Наступ ЗСУ у Курській області РФ дозволив відтягнути деякі російські війська з Донецької та Запорізької областей.

Серед перекинутих підрозділів є як "серйозні", так і "несерйозні". Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Павло Розлач.

"Серйозними" він називає війська ВДВ та морпіхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На деяких ділянках війська РФ мають успіх: командир бригади розповів про ситуацію на Курщині

"Це ті, хто дають опір, зухвалі, у військовому плані сильні. Решта - це чорти. Новостворені штурмові роти, "Ахмат". Що вони створювали в Ленінградському воєнному окрузі нові бригади, полки при старих бригадах, штурмові роти. Ну і це все", - розповів військовий.

За його словами, такі новостворені підрозділи є несерйозним противником.

"Серйозний - це ті, що з Донбасу. У нас відразу відчутно, коли заїжджає вже стріляний підрозділ. І от коли прибували підрозділи з Донбасу, то одразу відчулось, що це вже інші", - розповів Розлач.

Російська армія просунулась у Курській області. Там ворог ешелоновано вводить нові резерви та має просування. Про це повідомив молодший сержант, командир відділення 24-ї окремої штурмової бригади "Айдар" Станіслав Бунятов із позивним "Осман".

Він зауважив, що українські військові не можуть ефективно використовувати дрони на Курщині через негоду. Тому росіяни користуються моментом.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розповіли, які війська РФ перекинула на Курщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі