четвер, 16 березня 2023 21:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розповіли, як гнали окупантів з правого берега Дніпра

У ЗСУ розповіли, як гнали окупантів з правого берега Дніпра
Постійне масоване ураження сил та засобів ворога протягом весни й літа 2022 року дозволило виснажити угруповання російських військ і змусило їх відійти на лівий берег Дніпра. Фото: скріншот з відео

Постійне масоване ураження сил та засобів ворога протягом весни й літа 2022 року дозволило виснажити угруповання російських військ і змусило їх відійти на лівий берег Дніпра.

Зокрема, під час звільнення правобережжя Херсонщини 64-й окремий гарматний артилерійський дивізіон 406 ОАБр знищив велику кількість техніки та живої сили противника. Про це повідомив Telegram-канал головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковальчук пояснив, якою була первинна мета спецоперації зі звільнення Херсона

"Ми просто наступали, переміщувалися ближче до берега. Взяли переправи під вогневий контроль. Ті росіяни, які вміли плавати – попливли. По всьому берегу була розкидана їхня форма", – згадує військовослужбовець дивізіону Сергій.

За його словами, росіяни не планово "виводили війська", а просто втікали.

"Вони втікали, а не планово виводили війська. Ми їх намагалися наздогнати. Наздогнати снарядом", – додав артилерист.

11 листопада Збройні сили повернули Херсон під контроль України. На звільнення міста чекали понад дев'ять місяців.

Російські військові перетнули кордон Херсонської області 24 лютого з території тимчасово окупованого Криму. 1 березня ворог зайшов в обласний центр. На підступах до міста обстрілювали населені пункти на об'єкти критичної інфраструктури.

У Херсоні Росія встановила окупаційну владу. 23 вересня у місті провели незаконний референдум про приєднання Херсонщини до складу РФ.

Збройні сили України розпочали контрнаступ. 9 листопада російське військове керівництво заявило про відведення військ з Херсону. Уже за кілька днів українські захисники звільнили місто.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розповіли, як гнали окупантів з правого берега Дніпра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі