субота, 16 листопада 2013 20:47

На Вінниччині дорожніх порушників повчали Божим словом
9

Фото: Фото: Аріна КАНТОНІСТОВА

У всьому світі тиждень, що добігає кінця, правоохоронці особливо присвятили безпеці дорожнього руху. 17 листопада вшановують пам'ять загиблих у автокатастрофах. Молитви у цей день виголосять у всіх храмах Планети. Незалежно від віросповідання та релігійних напрямків.
Щоб направити на шлях істинний водіїв і пішоходів, вінницькі співробітники ДАІ запросили посприяти служителів Православної Церкви. Разом зупиняли водіїв у центрі міста.

Розмістили у комфортний спецавтомобіль із зручними кріслами та столиком.  
"Буває таке, коли людина приходить на сповідь і кається про те, що скоїв щось недобре на дорозі. Я йому кажу про те, що життя - це дар Божий. І до нього необхідно ставитися з великою повагою. І не тільки до свого. Так само до життя ближніх і незнайомців. Про це і проведу розмови і з сьогоднішніми порушниками. Я сам водій, розумію, що дорога - це зона підвищеного ризику. Кожен з нас повинен бути уважним", - сказав клірик В'ячеслав з Хрестовоздвиженського храму Української Православної Церкви Московського патріархату.
За одну годину спільного патрулювання церковнослужителя та інспекторів зупинили близько десятка машин. Першою стала сіра іномарка. Як пізніше виявилося, за її кермом сидів один з колишніх начальників місцевого МРЕВ ДАІ.

"Їхав не пристебнувшись ременем безпеки. В результаті чого був попереджений особисто начальником Управління ДАІ області", - зазначив начальник ДАІ Вінниччини Павло Солоненко, який також вийшов на патрулювання.

У свою чергу, колишній начальник місцевого МРЕВ ДАІ, посміхаючись, пояснив свою поведінку. Мовляв, за роки служби звик до оперативної роботи, коли блискавично необхідно виїжджати. За три роки на пенсії так і не встиг відвикнути.

"Я за кермом вісім років. Мене вдруге зупиняють за цей час. Перший раз їхала пізно. Близько третьої ночі. Я нічого не порушувала. Інспектор просто поцікавився, чому я так пізно по місту гасаю. А я тоді просто їхала забирати з вокзалу свого чоловіка. Те, що мене сьогодні зупинили – це хороший знак. Хоч знову нічого не порушувала. Мені вдалося взяти благословення у священика. І послухати приємну проповідь", - розповіла одна із зупинених Наталія.

Штраф в цей раз не виписували. Замість протоколів вручали агітаційну рекламу.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині дорожніх порушників повчали Божим словом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі