неділя, 26 лютого 2012 16:58

На Вінниччині безкоштовно роздали 10 тисяч млинців
17

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

У містечку Брацлів на Вінниччині влаштували проводи свята Масляна безкоштовним роздаванням млинців. Для цього з 100 літрів молока, 300 яєць та мішка борошна приготували тісто, яке смажили прямо на вулиці.

"Привезли з собою польову пічку, яка працює на дровах. 30 кухарок почали смажити млинці ще вчора ввечері. Встигли зготувати 5 тисяч млинців, другу половину досмажуємо сьогодні. У мене за годину виходить 200 млинців", - розповіла кухар Надія Галушко.

На свято зібралося все містечко, яке нараховує близько 6 тис. людей. Приїхали сюди і жителі з 15 найближчих сіл Немирівського району.

Бажаючих пригощали домашньою медовухою, наливкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Масляну цього року готують шоколадні млинці з полуницею

"Підходьте! Усе безкоштовно і без ГМО!", - припрошували на кожному кроці.

"А у нас ексклюзив! Млинці на пиві! Береться склянка пива, два яйця, мукичка та водичка. От і маєте до 20 смачнючих млинців. Вони трішки мають присмак пива, але дуже смакують до сиру із сметанкою", - зауважила Зоя Захарова з села Грабовець.

Найпопулярнішою забавою став 8-метровий стовбур з подарунками. Чи не кожен з присутніх хлопців намагався вилізти на нього за призом. Вдалося лише п'ятьом. Головною нагородою став півлітровий термос за 45 гривень. Його зняв 16-річний Костянтин Долинний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зиму проганяють чортами

"Ліз на стовп вперше у житті. Привички не маю. Раніше, коли був ще малим гавриком, вилазив на канати у спортивному залі. На них лізти набагато легше. Можна хоч ногами за щось зачепитися. А стовп слизький. Руки болять", - розповів Костянтин.

Наступного року в Брацлаві обіцяють випекти рекордну кількість млинців - не менше 20 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині безкоштовно роздали 10 тисяч млинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі