вівторок, 14 березня 2017 13:36

У Верховній Раді утворилася коаліція з 5 депутатських фракцій

У Верховній Раді утворилася коаліція з 5 депутатських фракцій
Народний депутат Аркадій Корнацький: "У Верховній Раді утворилася коаліція з 5 депутатських фракцій"

Коаліцію у Верховній Раді утворили 5 депутатських фракцій. Такий самий склад коаліції був наприкінці 2014 року.

Про це заявив народний депутат Аркадій Корнацький.


"Нічого так очевидно й достовірно не підтверджує факт наявності коаліції, як спільна участь у розробленні та затвердженні законів. Уповноважені представники фракцій написали і 14 березня 2017 року внесли на розгляд Верховної Ради законопроект №5520 - про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громади не можуть завершити об'єднання - немає потрібних законів

Символічно, що саме об'єднує коаліціантів - це антинародна й антидержавна спрямованість їхніх спільних законопроектів. Законопроект №5520 - антиконституційний. Це зрозуміло з його змісту й із висновку Головного науково-експертного управління Верховної Ради. Але це не зупиняє політиків. Вони стрімко розширюють повноваження державних органів щодо знищення місцевого самоврядування та руйнації країни зсередини. Чиновники зможуть тепер не тільки ліквідувати сільські громади, а й межі районів. А це прямий шлях до розвалу України і втрати її соборності.

Скасовують повноваження районних, обласних, Київської і Севастопольської міськрад, Верховної Ради АР Крим щодо встановлення меж населених пунктів, районів і областей. Усе це перебирає на себе Кабмін.
Тобто грабують навіть окуповані території. Тож постає риторичне запитання: "Чи захочуть вони після такого повернутися під українську юрисдикцію?", - сказав Аркадій Корнацький.

Зараз ви читаєте новину «У Верховній Раді утворилася коаліція з 5 депутатських фракцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі