четвер, 12 жовтня 2017 01:05

В українській делегації відреагували на "проросійську" резолюцію ПАРЄ

В українській делегації відреагували на "проросійську" резолюцію ПАРЄ
Глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв сподівається що до повернення РФ у Страсбург справа не дійде. Фото: 112

Глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв сподівається, що наслідком затвердженої Асамблеєю резолюції не стане скасування санкцій проти делегації РФ.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"В ПАРЄ ухвалили одну неприємненьку резолюцію, яка в теорії може відкрити дорогу до змін в регламент, щоб повернути РФ. А може і не відкрити. Але ми, грузини і північні країни були проти", - написав він.

Йдеться про схвалену ПАРЄ резолюцію, яка має на меті зняття політичних санкцій з Російської Федерації.

За його словами, резолюція пройшла лише тому, що документи із загальними речами в Асамблеї проходять значно легше, ніж з конкретикою.

"І якщо в майбутньому делегатам запропонують затвердити механізм, який стане реальною дорожньою картою для безаппеляційного повернення РФ, то це в ПАРЄ буде сприйнято зовсім-зовсім інакше. Ну і в політкомі (Олексій) Гончаренко і (Павло) Унгурян провели поправку, в якій залучення до спільної роботи в Асамблеї має базуватися на обов'язках і виконанні резолюцій. А РФ поки жодної не виконала", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПАРЄ затвердили резолюцію, яка дозволить зняти санкції з Росії

"Єдиним механізмом повернення РФ є зміни до регламенту. Цілком конкретні зміни, не загальні фрази. І досі про це мова не йшла", - додав він.

У середу Парламентська асамблея Ради Європи переважною більшістю голосів затвердила рішення, яке має на меті зняття політичних санкцій з Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «В українській делегації відреагували на "проросійську" резолюцію ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі