середа, 31 серпня 2016 00:03

В Україні запустять пілотний проект з реформування поліції

В Україні запустять пілотний проект з реформування поліції
dt.ua

У Києві, Львові та Харкові Міністерство внутрішніх справ України та Євросоюз запустять новий проект з реформування поліції. Очікуваний розмір допомоги становитиме близько 6 млн євро.

Про це повідомив голова Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) Кястутіс Ланчінскас під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, інформує Департамент комунікації МВС України.

Проект складатиметься з двох частин. Перша частина - це концепція community policing (взаємодія поліції із громадою), друга - сrowd control (забезпечення громадського порядку).

"Ми готові до практичної реалізації цих ідей. Головний партнер - поліція Швеції, крім того, будуть залучені фахівці з Данії", - повідомив Ланчінскас.

За словами Авакова, успішна реалізація проекту забезпечить не тільки більш ефективну роботу поліції, а і сприятиме підвищенню рівня довіри населення.

"Ми плануємо почати цю роботу у трьох регіонах: Київ, Львів та Харків. Я зацікавлений, аби пілотні проекти були максимально успішними. Ми робимо системні кроки, і для нас ці питання є принциповими", - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаївські поліцейські не зможуть відбілити "честь мундира" - Аваков

Він додав, що паралельно у цих пілотних регіонах здійснюватиметься реформа кримінальної поліції та системи ізоляторів тимчасового утримання. За словами міністра, у рамках напрямку сrowd control планується створення спеціального поліцейського загону, діяльність якого базуватиметься на принципі деескалації напруги під час масових заходів.

При цьому буде враховано успішний досвід шведських колег, які здійснюють оцінку ризиків проведення переговорів, за допомогою так званої "діалогової поліції" і тільки після цього пропорційно застосовують силу.

Нагадаємо, для вибухотехнічних служб Аваков закупить роботів-саперів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запустять пілотний проект з реформування поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі