пʼятниця, 11 вересня 2020 18:27

В Україні пропонують ввести обов'язкову вакцинацію для працівників

В Україні пропонують ввести обов'язкову вакцинацію для працівників
У ВР зареєстрували законопроект про обов'язкову вакцинацію. Фото: Reuters

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про обов'язкову вакцинацію працюючих українців.

Документ пропонує ввести обов'язкові щеплення для ряду категорій працівників. Осіб, які ухиляються від обов'язкової вакцинації та проходження медоглядів, будуть усувати від роботи. Відповідний законопроєкт під №4058 зареєстрував нардеп від фракції "Слуга народу" Євген Шевченко.

"Метою законопроєкту є створення системи громадської охорони здоров'я країни, яка буде спрямована на зміцнення здоров'я українців, запобігання хворобам і збільшення тривалості життя. Цієї мети збираються досягти завдяки створенню управлінської вертикалі з мережі Центрів контролю і профілактики хвороб та епідеміологічного нагляду", - йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні закінчуються тести на коронавірус

У разі необґрунтованої відмови від вакцини працівників не допускатимуть на роботу за рішенням головного епідеміолога в регіоні.

Першими майбутню вакцину від Covid-19 отримають люди з групи ризику, медики та освітяни. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «В Україні пропонують ввести обов'язкову вакцинацію для працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі