неділя, 19 грудня 2021 12:18

В Україні офіційно запустили проєкт "єПідтримка"

В Україні офіційно запустили проєкт "єПідтримка"
Кошти потрібно витратити за 4 місяці. Фото: diia.gov.ua

Сьогодні, 19 грудня, офіційно починає свою роботу "єПідтримка" для виплат тисячі гривень за вакцинацію.

Про це повідомів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Тиждень тому почав роботу пілотний проєкт, на який зареєструвалися понад 4,5 млн українців.

Як отримати тисячу гривень?

Ви повинні бути повністю вакциновані та мати "зелений" COVID-сертифікат у додатку "Дія". А також бути громадянином України віком від 18 років. Важливо: щоб отримати виплату 2021 року, необхідно подати заявку з 19 по 29 грудня.

Кошти будуть зберігатися на рахунку 4 місяці. Якщо не встигнути їх витратити, то рахунок закриється, а тисяча гривень більше не буде доступною.

Учасники пілотного проєкту "єПідтримка" з виплати 1 тис. грн за вакцинацію проти Covid-19 отримали вже понад 500 млн грн. Учора нараховувати гроші за вакцинацію почали Monobank і Альфа-банк.

1 тис. грн зможе отримати кожен повнолітній українець, який зробив повний курс вакцинації від Covid-19 і оформив "зелений" Covid-сертифікат у застосунку "Дія". За ці гроші українці зможуть придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, купити квитки на залізничні та авіаперевезення Україною, придбати книжки. Програма реалізовуватиметься у декілька етапів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні офіційно запустили проєкт "єПідтримка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі