середа, 10 лютого 2021 07:38

В Україну зайдуть війська НАТО

В Україну зайдуть війська НАТО
Україна та НАТО проведуть спільні навчання Coherent Resilience. Фото: zn.ua

Україна та НАТО проведуть спільні навчання "Непорушна стійкість" (Coherent Resilience).

Вони заплановані на вересень цього року в Одесі. Це питання обговорили прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та генеральний секретар Організації північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг та озвучили на спільній прес-конференції, яка транслювалася онлайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали головну умову для вступу України в НАТО

"Ми запропонували Альянсу наше бачення щодо практичного масштабу застосування Партнерства розширених можливостей. Ми зацікавлені в розширенні співпраці з Альянсом у галузі безпеки в Чорному морі. Сьогодні ми з генеральним секретарем НАТО, паном Столтенбергом обговорили перспективи поглиблення практичної співпраці з Альянсом, підготовку стадії реалізації штабних навчань у Чорному морі, які називаються "Непорушна стійкість" і будуть проведені в Одесі у вересні 2021 року", - сказав Шмигаль.

Окремо він нагадав, що Україна цього року має намір розпочати будівництво двох військово-морських баз на Чорному і Азовському морях.

В Одесі щорічно відбуваються міжнародні військові навчання Sea Breeze. Вони проводяться на території України, починаючи з 1997 року.

Зараз ви читаєте новину «В Україну зайдуть війська НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі