субота, 11 березня 2023 06:50

В Україні оголосили штормове попередження

В Україні оголосили штормове попередження
У Києві та області сьогодні також буде хмарно. Фото: pixabay.com

11 березня в Україні буде хмарно, волого та вітряно. Температура повітря коливатиметься від нічних -3°С до +17°С вдень.

Попереджають про небезпечні метеорологічні явища у більшості областей, йдеться у прогнозі Українського гідрометеорологічного центру.

Вночі у західних, південних, центральних областях та в Криму пройдуть дощі. Удень зливи накриють усю Україну. У Карпатах дощитиме із мокрим снігом.

Вітер переважатиме південно-східний із переходом у західній частині на західний зі швидкістю 7-12 м/с. Удень, крім більшості північних та Вінницької областей, пориви сягатимуть 15-20 м/с. Оголосили І рівень небезпечності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну несеться потужний циклон: прогноз на вихідні

Такі погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи енергетики, комунального господарства та порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Температура в країні вдень становитиме +8...13°С, на півдні Одещини та в Криму повітря прогріється аж до +17°С.

У Києві та області сьогодні також буде хмарно. Вдень очікується дощ. Вітер пануватиме південно-східний зі швидкістю 7-12 м/с.

Температура по області вдень становитиме +8...13°С. У Києві стовпчики термометрів покажуть +10°С.

В Україні пануватиме рання та тепла весна. Подекуди очікуються навіть аномальні температури, розказала кліматологиня Віра Балабух. Водночас можливі заходи арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, особливо у першій половині весни. Вони зумовлять нестійку погоду.

Зараз ви читаєте новину «В Україні оголосили штормове попередження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі