вівторок, 22 жовтня 2024 15:20

У ТЦК розповіли, як формуються списки для оповіщення призовників

У ТЦК розповіли, як формуються списки для оповіщення призовників
У ТЦК розповіли як формуються списки для оповіщення призовників. Фото: Getty Images

Військовозобов'язані громадяни почали отримувати повістки поштою.

Відомо, що повістки приходять за адресами, які відомі військкоматам, за неявку за повісткою передбачене покарання. Як формуються списки для оповіщення призовників, розповів керівник адміністративного відділу районного ТЦК у Києві Олег Коротченко під час телемарафону, пише Gazeta.ua.

Він зазначає, що списки формують не Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, а ініціатива надходить від Міноборони.

"Певні алгоритми щодо внесення певних військовозобов'язаних до списків оповіщення створюються за ініціативою Міністерства оборони. Тобто, конкретно вони обирають за допомогою засобів системи "Оберіг" хто буде підлягати оповіщенню", - зауважив Коротченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сплатити штраф за неявку до ТЦК можна буде добровільно та зі "знижкою" - у Раді зареєстрували законопроєкт

Зазначається, що військкомати працюють вже на безпосередньому рівні виконання, до обов'язків ТЦК входить тільки формування цих повісток.

Працівник ТЦК пояснив, що спочатку їх необхідно зафіксувати або затвердити електронним підписом, і тоді вже вони відправляються до адресата певним ланцюгом.

За наявною інформацією, зараз через "Укрпошту" надсилають повістки як українцям, які оновили свої військово-облікові дані, так і тим, хто не з'являвся до ТЦК.

"ТЦК має вручити повістку та проконтролювати, щоб військовозобов'язаний за нею з'явився", - наголосив Коротченко.

Повістки від територіальних центрів комплектування зберігатимуться на пошті лише три доби.

Якщо за цей час військовозобов'язаний не забере лист, йому загрожує штраф у розмірі від 17 до 25,5 тис. грн. Відповідні зміни внесено Кабміном постановою № 1147 від 8 жовтня.

Схема виглядає наступним чином. Поштар приносить повістку за адресою, вказаною у рекомендованому листі від ТЦК і вручає особисто в руки військовозобов'язаному. Якщо вдома його немає, поштар інформує адресата про цей лист телефоном, або вкладає в поштову скриньку повідомлення, що у поштовому відділенні на нього чекає лист від ТЦК.

Зараз ви читаєте новину «У ТЦК розповіли, як формуються списки для оповіщення призовників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі