субота, 15 квітня 2006 12:03

У США - епідемія свинки

В Америці епідемія свинки поширилася на 8 штатів.

За даними Центру з контрою і попередженню захворювань США, вона перекинулася зі штату Айова до штатів Іллінойс, Канзас, Міннесота, Міссурі, Небраска і Вісконсін. Восьмий штат американське керівництво поки що не називає.

- Ми підозрюємо, що захворювання завезли до нас з іншої країни. Недавно була епідемія свинки у Великобританії, однак ми не можемо підтвердити, що саме це стало джерелом, - сказав представник Центру Куртіс Аллен. - Ця епідемія свинки - найбільша у США за останні 20 років.

За словами головного епідеміолога штату Айова Патріції Кінліск, приблизно 20% випадків спостерігаються серед студентів коледжів.

- Ми називаємо це не просто спалахом, а саме епідемією. Інфекція торкнулася всіх вікових та соціальних груп. Поки що немає ознак зупинення епідемії, кожен день збільшується кількість хворих, - підкреслила Кінліск.

Причина епідемії в Айові, перший штат, де вона почалася, поки що залишається нез"ясованою. За однією з версій, інфекцію привіз студент з Англії.

На користь такої причини говорить те, що вид вірусу, виявленого в Айові, ідентичний тому, що викликав захворювання свинкою десятків тисяч осіб у Великобританії за останні два роки, пишуть "РИА Новости".

Зараз ви читаєте новину «У США - епідемія свинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі