субота, 25 квітня 2015 00:58

В СБУ вибачилися перед Савченко за слова Вовка

В СБУ вибачилися перед Савченко за слова Вовка
Фото: REUTERS

Голова СБУ Валентин Наливайченко вибачився перед українською льотчицею Надією Савченко за слова керівника Головного слідчого управління СБУ Василя Вовка. Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Відчуваю потребу вибачитися перед Надією Савченко за заподіяну їй біль, яка викликала, у свою чергу, її різку реакцію на слова Василя Вовка, керівника Головного слідчого управління СБУ. Роблю це від імені голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка, з яким ми тільки що закінчили розмову на цю тему", - написав Лубківський.

Він зазначив, що висловлювання Вовка є його особистою точкою зору і жодним чином не відображають позицію СБУ.

"Ми щиро бажаємо якнайшвидшого повернення Надії Савченко додому і шкодуємо, що біль неволі і розлуки з рідними, знущань російської каральної машини була посилена необережними словами. Вибачте, Надія!", - написав радник голови СБУ.

Нагадаємо, що у середу на сайті "Аналітичної служби новин" вийшло інтерв'ю Вовка, в якому він заявив, що "російські адвокати зацікавлені в тому, щоб Надя просиділа там якомога довше". Також Вовк був упевнений, що Савченко засудять, і тоді Україна буде просити перевести її в Україну для відбування терміну, після чого буде запущена процедура помилування.

"Піар, на жаль, важливіший за її долю. Ви вірите в те, що російські адвокати зацікавлені у захисті нашої громадянки, якій приписують убивство двох російських журналістів? У Росії адвокат не може працювати проти системи й захищати Надю на повну силу", – сказав він.

У відповідь Савченко написала лист, в якому заявила, що її повністю влаштовують її адвокати, і попросила Вовка "не пхати носа в її діло".

Зараз ви читаєте новину «В СБУ вибачилися перед Савченко за слова Вовка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі