неділя, 25 квітня 2010 19:07

В рейтингу найбагатших британців Абрамовича обійшов індієць

В рейтингу найбагатших британців Абрамовича обійшов індієць

Газета Sunday Times опублікувала щорічний рейтинг найбагатших людей Великобританії. Перше місце займає індійський бізнесмен Лакшмі Міттал, друге - росіянин Роман Абрамович, третє - британець Джеральд Кавендіш Гросвенор - 6-й герцог Вестмінстерський.

Як передає в неділю Бі-бі-сі, в цьому році Sunday Times оцінила статок Абрамовича у 7,4 млрд фунтів ($ 11,4 млрд). Тобто в порівнянні з минулим роком він зріс на 6%.

Видання відзначає, що минулий рік приніс Р. Абрамовичу не лише зайві 400 мільйонів фунтів - у російського мільярдера з"явилася нова яхта, оснащена спеціальною лазерною системою для захисту від фотографів, син і маєток на Карибах.

Статок співвласника найбільшої в світі металургійної компанії Міттала оцінюється в 22,4 млрд фунтів ($ 34,4 млрд), а герцога Вестмінстерького - в 6,7 млрд фунтів ($ 10,3 млрд).

У першу десятку потрапив ще один росіянин - співвласник "Металоінвеста" Алішер Усманов. Його статки оцінюють у 4,7 млрд фунтів ($ 7,2 млрд). У порівнянні з торішнім рейтингом ця цифра збільшилася на 213%. Між тим, Міттал за останні 12 місяців став багатшим на 108% за рахунок швидкого зростання ринку сталі.

На 41-му місці з 1,3 млрд фунтів ($ 2 млрд) в списку цього року виявився засновник компанії "Русснефть" Михайло Гуцерієв.

Індійський бізнесмен Лакшмі Міттал - голова ArcelorMittal. "Arcelor Mittal Кривий Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «В рейтингу найбагатших британців Абрамовича обійшов індієць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі