середа, 16 березня 2016 16:53

У Польщі затримали найбільшу партію контрабандного українського бурштину
4

Фото: tvn24

У Польщі митники затримали найбільшу партію контрабандного бурштину з України - 1,5 т загальною вартістю 24 млн злотих (майже 167 млн. грн)

Про це повідомляє tvn24.

Вантажівку, що прямувала з України, затримали у польському Дорохуську.

"У ході перевірки, співробітники помітили, що під легальним товаром, який був оформлений, лежали сховані мішки і картонні коробки. Виявилося, що вони були заповнені бурштином. Довелося розвантажувати всю покладь", - повідомила представник митниці Маржена Семенюк.

Співробітники митниці ретельно перевірили вантажівку й виявили 1,5 т нелегального бурштину. Переважно, це було необроблене каміння різних розмірів.

"Ми оцінили вартість бурштину в 24 млн злотих. Якщо ця величезна партія потрапила б в незаконний продаж, збитки Польщі могли сягти 5,5 млн злотих", - пояснила Семенюк.

За її словами, за весь 2015 рік у Люблінському воєводстві заарештували, в цілому, 900 кг бурштину.

В контрабанді не зізналися ні польський водій, ні його український помічник. Щодо порушників на митниці відкрили справу.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі затримали найбільшу партію контрабандного українського бурштину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі