середа, 16 грудня 2009 16:17

У Польщі українців експлуатують у трудових таборах

У Польщі українців експлуатують у трудових таборах

Польське видання "Dziennik" стверджує, що в Польщі і в наш час існують трудові табори.

Наприклад, іноземці, які працюють в одній з фірм польського містечка Щецін, за декілька годинний робочий день отримують усього 100 злотих на місяць.

В Карловіцах 58 українців і тайців працювали в фірмі, що займалась вирощування квіткових саджанців. Робочий день тривав кільканадцять годин, сім днів на тиждень. Працівники жили в жахливих умовах - для ночівлі їм була облаштована частина службових і складських приміщень покинутого елеватору. Паспорти в них відібрав директор фірми.

А під Любліном в нелюдських умовах жила і працювала група філіппінок. За щоденну працю по кільканадцять годин без вихідних вони отримували 450-700 злотих на місяць.

В Польщі проблемами нелегальної праці вже два роки займається національна інспекція праці. Проте її інспектори часто скаржаться, що з організацією нелегальної праці в Польщі часто пов"язана мафія, а з нею боротися важко. Під час деяких перевірок інспектори просто бояться за своє життя і здоров"я.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Польщі українців експлуатують у трудових таборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі