пʼятниця, 04 серпня 2023 20:25

Спецтема: Війна Росії проти України

В Міноборони України розповіли, в чому унікальність нинішньої війни

В Міноборони України розповіли, в чому унікальність нинішньої війни
Унікальність нинішньої війни полягає в поєднанні озброєння різних поколінь, заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Фото: РБК-Україна

Унікальність нинішньої війни полягає в поєднанні озброєння різних поколінь і саме цей гібрид робить її особливою.

Сучасна війна – це війна дронів. Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"І в цьому є певна доля правди, бо нинішня війна показує війну технологій", – додала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про десантный корабль "Оленегорский горняк", який пошкодили під час атаки дронів

При цьому вона додала, що в той же час українські військові вважають, що ми повертаємось і до війни "четвертого покоління".

"Військові кажуть, що застосування танків сьогодні не менш актуальне і не менш ефективне, ніж дронів. Тому говорити про ту чи іншу перевагу не варто. В цій ситуації я довіряю військовим, бо їхня думка тут експертна. І вони вважають, що унікальність цієї війни якраз в поєднанні озброєння різних поколінь і саме цей гібрид робить цю війну особливою", – зазначила вона.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень. Про це ввечері 4 серпня повідомив Генштаб ЗСУ.

Авіація сил оборони за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили дев'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях та два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони України розповіли, в чому унікальність нинішньої війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі