пʼятниця, 03 квітня 2009 10:08

У Мексиці спіймали найвідомішого наркоділка

У Мексиці спіймали найвідомішого наркоділка
У Мексиці заарештували одного із найбільш розшукуваних в країні наркоділків. Це 32-річний Вісенте Карильо Лейве, сина наркобарона Амадо Карильо Фуентеса, який свого часу отримав гучне прізвисько Володар небес. Батько заарештованого помер в 1997 році під час пластичної операції зі зміни зовнішності.

У "татка" була своя "ескадрилья" невеликих літаків, на яких перекидали кокаїн у США. А сина розшукували ще з 1998 року. За тиждень до арешту за його голову оголосили винагороду у $2 млн.

Лейве відомий як "Інженер". Його затримали під час вранішньої пробіжки в шикарному районі Мехіко. Він доводиться племінником нинішньому голові наркокартеля Хуареса. Картель Хуареса веде запеклу війну за вплив з картелем Синалоа і несе безпосередню відповідальність за стрілянину у місті Сьюдад-Хуарес, де з початку року загинуло кілька тисяч осіб.

Арешт Вісенте Каррильо Лейви проведений напередодні візиту до Мексики міністра національної безпеки США Джанет Наполітано і генерального прокурора Еріка Холдера. Вони вестимуть з мексиканськими властями переговори щодо взаємодії з метою перекрити канали злочинної контрабанди. Через кордон між двома країнами переправляють наркотики, а із США до Мексики йдуть гроші і зброя для наркокартелів, повідомляє Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці спіймали найвідомішого наркоділка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі