понеділок, 12 травня 2014 15:53

У Криму викладачів української мови перекваліфікують у вчителів російської мови

Викладання української мови в школах Криму і Севастополя буде вестися за російськими освітніми стандартами.

Як випливає з інформації для школярів і абітурієнтів Кримського федерального округу, розміщеної на офіційному сайті міністерства освіти і науки РФ, відомство в другому і третьому кварталах цього року має намір організувати програму підвищення кваліфікації для вчителів та директорів шкіл.

"Проект передбачає консультативну підтримку процесу переходу до російських освітніх стандартів і програмам різних рівнів, у тому числі в частині вивчення ним викладання української мови для вчителів української мови та літератури", - йдеться в повідомленні на сайті міністерства.

При цьому наголошується , що в школах, де українська мова вивчатися не буде, викладачі української мови та літератури "будуть перекваліфіковані у вчителів російської мови та літератури".

Повідомляється, що для цього Кримський республіканський інститут післядипломної педагогічної освіти розробив програму професійної перепідготовки в обсязі 432 годин.

Зараз ви читаєте новину «У Криму викладачів української мови перекваліфікують у вчителів російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі