четвер, 17 січня 2019 06:32

В Києві перейменовувати вулиці будуть за допомогою жителів

В Києві перейменовувати вулиці будуть за допомогою жителів
Київські вулиці будуть перейменовувати за допомогою жителів. Фото: Сегодня

Перейменування вулиць, провулків, проспектів, бульварів, спусків і проїздів в Києві буде здійснюватися після консультацій з жителями.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Києва Віталій Кличко, повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Тепер перейменування вулиць, провулків, проспектів, бульварів, спусків і проїздів передуватимуть обов'язкові консультації з жителями, які там постійно проживають. Відповідне нововведення введено розпорядженням Київського міського голови", - йдеться в повідомленні.

Консультації організовуватиме ініціатор перейменування об'єкта. Він має право самостійно визначати, в якій формі будуть проходити консультації з жителями. Це можуть бути громадські слухання, збори, збір підписів, зустрічі.

"Результати консультацій подаються на ім'я Київського міського голови одночасно з ініціативою про перейменування, крім випадків, коли ініціатива про перейменування оформлена і підтримана як електронна петиція", - додали в КМДА.

Відповідні зміни не стосуються пропозицій щодо найменування нових вулиць, перейменування мостів, скверів, парків та ін., а також присвоєння імен юридичним особам комунальної форми власності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відреставрують легендарну історичну пам'ятку

Протягом 2014-2018 років в столиці перейменували 206 об'єктів. При чому перейменування часто викликало значний суспільний резонанс серед жителів Києва.

Зараз ви читаєте новину «В Києві перейменовувати вулиці будуть за допомогою жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі