середа, 09 березня 2016 13:15

У Китаї провели Тиждень української музики

У Китаї провели Тиждень української музики
Фото: China Radio International.CRI

За ініціативи українського клубу співвітчизників Hromada.club, який функціонує у Ґуанчжоу, проведено акцію, спрямовану на популяризацію сучасної української музичної творчості у Китаї.

Під час проведення Тижня української музики, протягом семи днів організатори акції та усі бажаючі розміщували українські пісні та музичні кліпи на своїх сторінках у популярній в Китаї соціальній мережі "Вейсінь".

Акція викликала значний інтерес як серед представників української діаспори, так і китайців й інших іноземних друзів. Найактивніші учасники написали також свої відгуки про акцію.

"Акція своєчасна, покликана пропагувати національну культуру, зберегти національну ідентичність. Добірка пісень на різні смаки. Особливо сподобалися кліпи, у яких представлені мальовані персонажі", - розповідає Ліна, родом з Кривого Рогу, яка проживає в Ґуанчжоу.

"Акція дала можливість українцям Китаю згадати наших виконавців, дізнатися нових, познайомитися із сучасними учасниками української естради. Корисна вона тим, що знайомить з Україною наших друзів, ламає стереотипи про Україну. Потрібно частіше робити подібні акції", - переконана Оксана, яка переїхала з Києва до Шанхаю.

Нагадаємо, більшість новин про Україну китайці отримують з російських джерел.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї провели Тиждень української музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі