середа, 21 березня 2012 16:55

В Києві закривають притулок для тварин: землю під новий ніхто не пропонує

В Києві закривають притулок для тварин: землю під новий ніхто не пропонує

Притулок для тварин у Києві по вулиці Верховинній може бути закритий у четвер через рішення Апеляційного суду Києва.

"Уже кілька років в приватному будинку літня пара утримує бездомних тварин. Декілька років тому у нас появився новий крутий сусід. Для нього собаки стали можливістю забрати частину землі у притулку. Він подав у суд і у п'ятницю виграв. За його словами тварини йому заважають, хоча сам він тут і не живе. Тепер ми терміново шукаємо їм місце. Часто сюди приносять тварин, чиї господарі померли у сусідній онкологічної лікарні. Я допомагаю їм: годую, прищеплюю, стерилізую їх. Онколікарня завжди дає залишки їжі, медикаменти при можливості", - розповідає керівник міні-притулку Лариса Грінченко.

На приватній території утримують 80 собак та 20 котів. За словами Лариси Грінченко у всіх тварин є медичні картки та паспорти.

"В мене є пай на 1,5 гектара землі у Вишгородському районі. Запропонувала адміністрації обміняти його на ділянку куди можна перенести притулок. Там запевнили що вже шукають землю.

За постановою суду усіх собак мають відправити до притулку для тварин у смт Бородянка.

"В Бородянці місця і так немає. Там тварини живуть в колишніх корівниках. Минулого року працював у крематорії. Слава богу його закрили. І годують їх ну дуже погано", - каже Лариса Грінченко.

За її словами якщо притулок таки захочуть закрити, то власник ділянки обіцяє випустити тварин у місто.

Зараз ви читаєте новину «В Києві закривають притулок для тварин: землю під новий ніхто не пропонує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі