четвер, 01 квітня 2010 08:57

В Івано-Франківську відвідувач музею поцупив намисто

  На фото: жіноче намисто 18 ст.
На фото: жіноче намисто 18 ст.
З Івано-Франківського краєзнавчого музею знову викрали експонат. Цього разу жіноче намисто 18 століття.

Самі музейники про крадіжку довідалися тоді, коли правоохоронці повернули знахідку.

Краєзнавчий музей обікрав 21-річний раніше судимий львів"янин. Юнак вичитав в Інтернеті про попит на антикваріати. Їх шукав у Івано-Франківському музеї. Прийшов о 12.00 як відвідувач. Вийшов власником жіночих прикрас. Скористався відсутністю у залі музейного працівника, поцупив коралі.

З трофеєм подався до Львова. Там на "блошиному ринку" шукав покупця. Може б і не попався злодій, але погубила його жадність. Замість запропонованих покупцем 500 доларів, хотів удвічі більше.

Юнака затримали й доставили знову до Івано-Франківська. На великий подив міліції працівники музею про крадіжку не знали.

"Пізно ввечері змушені були піднімати керівництво музею з ліжка, просити відкривати музей і розказати їм, що хочемо повернути вкрадені вдень коралі", - повідомив Gazeta.ua Василь Гультайчук із прес-служби МВС у Івано-Франківській області.

Працівники музею коментувати подію відмовляються. Кажуть, що сигналізацію придбати не можуть через брак коштів. Скільки насправді коштують коралі – не знають. Остання оцінка виробу була ще за радянських часів.

Злодієві світить до 5 років позбавлення волі.

Для краєзнавчого музею це вже друга крадіжка за неповних два роки. Вкрадений підсвічник "Водолій" доби Галицько-Волинського князівства міліція повернула кілька місяців тому.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську відвідувач музею поцупив намисто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі