середа, 30 грудня 2009 11:27

В Італії знайшли гітару, яку розписав Пікассо

В Італії знайшли гітару, яку розписав Пікассо

В Італії знайшли маленьку гітару, розписану іспанським художником Пабло Пікассо. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Гітара була виявлена в коробці з-під взуття в будинку одного бізнесмена недалеко від Риму.

Пошуки гітари були розпочаті за наполяганням дружини одного з друзів Пікассо - Джузеппе Вітторіо Парізі, який помер у цьому році. За її словами, Пабло Пікассо колись розписав гітару для своєї дочки Паломи, а пізніше віддав її Парізі.

Ще за його життя, до Парізі звернувся один з італійських бізнесменів, запропонувавши передати роботу Пікассо йому на зберігання і пообіцявши помістити її в скляний ящик і виставити на загальний огляд.

Власник гітари передав її бізнесменові, однак після цього сліди роботи Пікассо загубилися. Після смерті Парізі його дружина Ванда звернулася до поліції з проханням розшукати зниклий шедевр. Гітару вдалося виявити в будинку того самого бізнесмена, якому Парізі передав її на зберігання.

Знайдену гітару, розфарбовану в жовтий, сірий і чорні кольори, планується помістити в музей сучасного мистецтва, розташований в італійському місті Макканн.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Італії знайшли гітару, яку розписав Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі