четвер, 27 травня 2010 19:35

В Італії знайшли етруський будинок віком 2 тисячі років

В Італії знайшли етруський будинок віком 2 тисячі років

Італійські археологи виявили на місці стародавнього міста Ветулонії, що за 200 кілометрів на північ від Риму залишки етруського будинку, попередньо датованого III-I століттями до нашої ери.

За словами керівника археологічного музею Ветулоніі Сімони Рафанеллі, знайдені етруські руїни - найкращі у всій Італії. Вони чудово збереглися, в них виявлено безліч предметів, що дозволить фахівцям повністю відтворити вигляд будинку, а також розібратися в деяких специфічно етруських прийомах будівництва. Будинок збудований з глиняної цегли і свого часу був розкішним житлом.

У будинку була виявлена кераміка, а також кілька монет, що дозволяють датувати його руйнування 79 роком до нашої ери, коли місто було захоплене диктатором Луцієм Корнелієм Суллою.

Етруски - стародавні племена, що населяли в першому тисячолітті до н. е.. північний захід Апеннінського півострова (область - стародавня Етрурія, сучасна Тоскана) між річками Арно і Тібр. Вони створили розвинену цивілізацію, що була попердницею тібрської і що зробила на неї великий вплив.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Італії знайшли етруський будинок віком 2 тисячі років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі