вівторок, 12 лютого 2008 14:49

У лютому звільняється найбільша кількість працівників

Останній місяць зими - важка пора для працедавців. Саме в цей час їх можуть покинути найкращі працівники. Причина? Виявляється, після Нового року наступає переоцінка цінностей.

Фахівці стверджують, що бездумна зміна роботи в лютому може призвести до повного краху кар"єри. Ринок праці, як правило, завмирає до весни, тому пристойних вакансій на ньому не знайдеш.

Якщо ви - босс зі стажем, то, швидше за все, ви вже не одного разу ставали свідком тотального звільнення підлеглих у лютневі дні. І, напевно, навіть замислювалися над причинами.

Варто відзначити, що цим же питанням переймаються і психологи. І ось що вони з"ясували. Три чверті європейців горять бажанням поміняти професію.

Зверніть увагу - не змінити місце роботи, а пройти повну переорієнтацію. Для середньостатистичного Ганса або Луї вважається нормальним зайнятися після журналістики, скажімо, розведенням великої рогатої худоби. У Європі довге перебування на одному підприємстві характеризує працівника як безперспективного і ледачого.

У нас дещо інша ситуація. Як показують соцопитування, половина працюючих хотіли б змінити місце роботи (всього лише місце!). Головна причина - низька зарплата. Бажання змінити роботу різко зростає в перші місяці нового року. Давайте спробуємо з"ясувати, чому.

1. Як вже було сказано, низька зарплата. Якщо ви не поклопоталися про підвищення зарплати в новому році, то можете бути упевнені: найближчим часом на ваш стіл потрапить заява про звільнення "за власним бажанням". Знайте, що хороші керівники узяли за правило переглядати зарплату декілька разів на рік, враховуючи індекс інфляції. І від таких працедавців підлеглі не йдуть.

Навіть якщо вам не хочеться, зарплату потрібно підвищувати. Якщо компанія переживає не найлегші часи, то достатньо буде 5 %. Оптимальним же варіантом вважається надбавка в 10-15 % від загальної суми.

2. Не враховані амбіції кар"єристів. З початком року повинні переглядатися не тільки матеріальна складова, але і річний план розвитку компанії. Включаючи: можливі відрядження, ротації в посадах, нові проекти і їх керівників і так далі

Ви пообіцяли секретарці Ганні Петрівні підвищення, і забули про це? Погано! Ганна Петрівна стовідсотково пам"ятає вашу обіцянку, - якщо ви не виконаєте його, то посієте в її душі сумнів: а чи так вже добре працювати під вашим крилом?

Що робити?

Провести індивідуальні співбесіди з кожним працівником. Це займе не один день, але гра коштує свічок. Ви дізнаєтеся, "хто чим дихає", хто чекає підвищення, кому до зарізу треба пройти курси підвищення кваліфікації і так далі

Мабуть, що в сірому непримітному співробітнику ви побачите гіганта думки і зрозумієте, що саме йому по плечу керівництво архіскладним проектом. Врешті-решт, ваші підлеглі зрозуміють, що "шеф" - цілком адекватна людина, з якою можна і потрібно ділитися своїми креативними ідеями і пропозиціями. Адже вам-то тільки це і потрібно, повідомляє NEWSru.ua..

Зараз ви читаєте новину «У лютому звільняється найбільша кількість працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі