четвер, 03 вересня 2009 16:37

В Єрусалимі знайшли стіну невідомого древнього міста (ФОТО)

Автор: АР
 

Ізраїльські археологи виявили фрагмент найдавнішої стіни, яка близько 3700 років тому була частиною масивного форту, всередині якого було розташовано місто. Надалі на місці цього захищеного міста виріс Єрусалим. Про унікальну знахідку повідомило ізраїльське Управління по античних дослідженнях.

За словами археологів древня фортеця мала все необхідне для життя, там навіть було власне джерело, яке задовольняло потреби людей у воді. Проте, пізніше місто і фортеця все-таки стали жертвами мародерів.

Відкриття фрагмента стіни являє собою першу значну археологічну знахідку побудовану ще до існування Єрусалиму як такого. Розквіт цього міста припав на рубіж століть і період правління царя Ірода. Артефакти цього періоду сучасні ізраїльські археологи знаходять досить часто - тут є і фрагменти будов, і бронзові чаші, і глиняне начиння.

За словами Ронні Райха, археолога з Університету міста Хайфа, дослідження показали, що невелика частина знайденої стіни була виявлена археологами ще в 1909 році, проте лише зараз вченим вдалося виявити цілісний 24-метровий фрагмент, причому ізраїльські фахівці вважають, що подальші дослідження в цьому регіоні допоможуть також знайти інші частини древнього укріпленого форту.

В управлінні по античних дослідженнях говорять, що вже завтра стіна буде доступна для загального огляду.

АР, ТСН

Зараз ви читаєте новину «В Єрусалимі знайшли стіну невідомого древнього міста (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі