четвер, 15 лютого 2018 11:49

Уночі намагались спалити музей Степана Бандери

У ніч на 15 лютого невідомий кинув ємність із запальною сумішшю у музей Степана Бандери, що у селі Старий Угринів Івано-Франківської області.

Інцидент трапився уночі, повідомила ZAXID.NET.

"Невідомий пробрався на територію музею та кинув у двері музею саморобний вибуховий пристрій", - розповіла речниця поліції Івано-Франківській області Мирослава Белдик.

За її словами, у пристрої була запальна суміш від вибуху якої загорілись вхідні двері музею. Однак пожежу швидко загасили.

Автор: blitz.if.ua
  Вхід до музею Бандери, який намагався підпалили невідомий
Вхід до музею Бандери, який намагався підпалили невідомий

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SMS iз минулого: у художньому музеї знайшли записку 1900 року

"Наробили нам шкоди трохи, аби привернути увагу. Хто і навіщо – не знаю. Якийсь підлий зрадник. Зараз тут працюють слідчі. У музеї є камери відеоспостереження. Це сталося, як співали Брати Гадюкіни, у лиху годину", - повідомив у коментарі місцевому виданню Репортер директор музею Степан Лесів.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група та вибухотехніки, вирішується питання про кваліфікацію справи.

Музей Степана Бандери у Старому Угринові відкрили 30 грудня 2000 року. Його охороняє один сторож.

У світі діють 6 музеїв Степана Бандери. Пам'ятники є у Львові, Тернополі, Івано-Франківську, Дрогобичі, Здолбунові, Калуші, Теребовлі, Трускавці, Бережанах, Бучачі, Дублянах, Микитинцях, Самборі, Снятині, Стрию, Бориславі, Заліщиках, Червонограді, Мостиськах, селах Козівка, Вербів, Грабівка та Середній Березів.

Зараз ви читаєте новину «Уночі намагались спалити музей Степана Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі