пʼятниця, 11 грудня 2020 11:45

Український телеканал показував російський мультфільм - Нацрада оголосила попередження

Український телеканал показував російський мультфільм - Нацрада оголосила попередження
Фільм не отримував державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування. Фото: pixabay

Попередження телеканалу "112 Україна" оголосила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Причиною став показ російського мультфільму "Незвичайна подорож Серафими", пише 24 канал.

Перевірку щодо інциденту оголошували ще наприкінці квітня. Мультфільм озвучував актор, який внесений до переліку осіб, що загрожують національній безпеці України. За результатами позапланової виїзної перевірки Національна рада оголосила ліцензіату попередження через порушення вимог ліцензії та чинного законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пов'язаний з Медведчуком телеканал перевірять - через розпалювання ворожнечі і ненависті

"Виробник зазначеного анімаційного фільму – Росія, компанія "КіноАтіс", фонд преподобного Серафима Саровського, режисер – Сергій Антонов. Фільм озвучувався за участю російського актора Олександра Михайлова, прізвище якого внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", – написали у повідомленні Нацради.

Фільм не отримував державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування. За його показ держрегулятор оголосив телеканалу попередження і вказав на неприпустимість порушень вимог чинного законодавства в майбутньому.

Регулятор також оголосив попередження телеканалу ZIK за результатами позапланової перевірки за фактом нерозміщення в ефірі телеканалу інформації про день пам'яті – 75 річниці початку депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини в 1944 – 1951 роках.

Нацрада України з питань телебачення та радіомовлення проведе перевірку телеканалу "НАШ" через ретрансляцію пропаганди Російської Федерації. Позапланова перевірка пройде в період із 24 грудна до 15 січня, повідомили у відомстві.



Зараз ви читаєте новину «Український телеканал показував російський мультфільм - Нацрада оголосила попередження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі