понеділок, 24 грудня 2018 16:43

"Українська армія має стати улюбленицею українського народу" - Чорновіл

"Українська армія має стати улюбленицею українського народу" - Чорновіл

Пам'ять лідера Народного руху України В'ячеслава Чорновола вшанували в Києві. Сьогодні йому мав би виповнитися 81 рік. Біля пам'ятника дисиденту на Музейному провулку зібралося кілька сотень людей, повідомляє УНН.

"Українській державі вдалося досягнути багато того, над чим працював Чорновіл, - цитує видання прес-секретаря політика Дмитра Понамарчука. - Перше - здобуто незалежність. По-друге - єдина православна церква. Над цим багато працював Чорновіл. Він був православним. Він власною рукою пише: "Я вірянин УАПЦ". На сьогодні це вже єдина Православна церква України. Щодо питання мови. Він чітко порушував, що лише мова єднає нарід і робить з неї націю. Щодо війська. Згадуємо його виступ на установчих зборах Спілки офіцерів України. Здається на дворі стояв ще Радянський Союз, а він казав, що українська армія має стати улюбленицею українського народу".

Також Понамарчук розповів, що справу щодо загибелі Чорновола відкривали близько десяти разів, але жодних зрушень немає.

"Серце мені підказує, вони хочуть знову сказати, що от ми розслідували і нічого не можемо розслідувати".

В'ячеслав Чорновіл загинув у автомобільній катастрофі 25 березня 1999 року. Автомобіль, у якому лідер Руху повертався з Кіровограда, на великій швидкості врізався у вантажівку з причепом, що розверталася. Також загинув водій Чорновола. Його прес-секретар Дмитро Понамарчук був госпіталізований з важкими травмами. Чоловік, який перебував за кермом вантажівки, серйозних травм не отримав. Однак через деякий час помер і він.

Зараз ви читаєте новину «"Українська армія має стати улюбленицею українського народу" - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі