неділя, 05 серпня 2018 17:33

Україною подорожують синагони на колесах

Україною подорожують синагони на колесах
Синагогу на колесах створили рік тому. Тоді "міцво-мобіль" проїхав південь України. Фото: Таймер Одесса

Різними містами України їздять "міцво-мобілі". Вони пропонують охочим дізнатися більше про юдаїзм і юдейські звичаї.

Мобілі планують об'їхати 60 населених пунктів лише за місяць. Вони вже побували у Миколаєві та дісталися Одеси, передає "5 канал".

Учасники проекту розповідають про релігійні атрибути євреїв. Зокрема про сувій Тора. Це закони життя, які надав Моїсей. У "міцва-мобілі" цю книгу читають тричі на тиждень - у суботу, понеділок та четвер.

"Дві чорні скриньки поруч з Торою - це тфілін. Всередині – пергамент, на якому уривки з Тори. Носимо з собою кожен день, крім суботи та свят. Вдягаємо на руку і на голову. Тим самим показуємо, що даємо свою голову на служіння і серце Всевишньому", - розповідає співорганізатор синагоги на колесах Менді Вольф.

Синагогу на колесах створили рік тому. Тоді "міцво-мобіль" проїхав південь України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінці в ісламі заборонено тільки дві професії: імама і стриптизерки, - муфтій Ісмагілов

"Шукаємо євреїв, ділимося з усіма нашими знаннями, світлом. Якщо зустрічаємо єврея - пропонуємо зробити заповідь, духовну допомогу, можемо матеріально допомогти. Якщо людина не єврей - пропонуємо 7 заповідей нора", - каже співзасновник синагоги Арьє Вольф.

Зупиняється автомобіль біля синагог та просто у людних місцях.

В Одесі "міцво-мобіль" зупинився на площі біля пам'ятника Дюку.

Синагога на колесах планує об'їхати понад півсотні українських міст. Після південних областей "міцво-мобіль" вирушить на схід. Завершиться експедиція наприкінці літа.

Зараз ви читаєте новину «Україною подорожують синагони на колесах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі