понеділок, 15 червня 2009 19:28

Українець продавав програми для доступу до конфіденційних даних

Українець продавав програми для доступу до конфіденційних даних

Управлінням Служби безпеки України у Вінницькій області виявлено факт збуту програмних засобів для отримання незаконного доступу до конфіденційної інформації.

Як повідомили у прес-службі облуправління СБУ, співробітники Служби затримали 20-річного мешканця Вінниці - реалізатора комп"ютерних дисків на Центральному ринку Вінниці, який продав своєму покупцеві програми для злому електронних поштових скриньок сервера однієї з поштових служб користувачів популярного сайту соціальної мережі.

За висновком фахівців, на вилученому USB-накопичувачі були програмні засоби та файли, на яких був порядок дій (алгоритм) для отримання несанкціонованого доступу до поштових скриньок, які розташовані на сервері поштової служби, а також особисті сторінки соціальних сайтів знайомств.

Оскільки предмет продажу міг бути використаний для отримання незаконного доступу до конфіденційної інформації, до затриманого було застосовано міру індивідуального профілактичного впливу у формі оголошення йому офіційного застереження про неприпустимість протиправної поведінки (ст.361-1 КК України), у результаті чого вдалося запобігти протиправній діяльності у сфері інформаційної безпеки держави.

Нагадаємо, у лютому співробітники СБУ у Києві та Київській області затримали двох зловмисників, які продавали компакт-диски з конфіденційною інформацією держорганів.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Українець продавав програми для доступу до конфіденційних даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі