вівторок, 22 червня 2021 14:09

Українців лікуватимуть у цифровому форматі

Українців лікуватимуть у цифровому форматі
Кабінет може запрацювати вже цієї осені. Фото: pixabay.com

Цьогоріч в Україні з'явиться цифровий кабінет пацієнта, який реалізують через застосунок "Дія".

Раз на два роки планують проводити безплатний скринінг неінфекційних хвороб, розповів міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко. Для людей від 55 років він проводитиметься раз на рік. Графік показуватиметься в електронному кабінеті.

"Кабінет пацієнта дасть змогу в цифровому форматі в застосунку "Дія" чітко реєструвати всі щорічні медогляди, їхні результати, динаміку. За результатами оглядів — мотивувати сімейного лікаря й пацієнта, впроваджуючи певні пільги й компенсації для здорових людей. Ідеться про регулярний моніторинг аналізу крові, який показуватиме патологічні зміни в організмі. А також певні скринінгові програми: раннього виявлення раку прямої кишки, раку молочної залози", - сказав він.

Кабінет має запрацювати вже цієї осені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розповіли, хто хоче купити в України концепт "Дії"

Президент Володимир Зеленський презентував програму "Здорова Україна". Для осіб віком понад 55 років запровадять повні медичні обстеження. Президент також розповів про створення активних парків і спортивних майданчиків у всій країні.

Зараз ви читаєте новину «Українців лікуватимуть у цифровому форматі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі