пʼятниця, 04 червня 2021 09:35

Українці сьогодні вшановують пам'ять дітей, як загинули через агресію РФ

Українці сьогодні вшановують пам'ять дітей, як загинули через агресію РФ
Сьогодні згадують дітей, які загинули через російську агресію. Фото: pixabay.com

Сьогодні, 4 червня 2021 року, Україна вперше вшановує пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної російської агресії на Донбасі та в Криму.

За даними ООН, за сім років війни постраждали 232 дитини. Обстріли забрали життя 93 неповнолітніх. Інциденти, пов'язані з вибухівками, вбили 44. У трагедії з малазійським боїнгом загинули 80 дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час бойових дій на Донбасі загинули 240 дітей, більш як тисяча поранені

Одна з перших жертв бойовиків на Донбасі - 16-річний Степан Чубенко. Хлопець жив у Краматорську, виходив на мітинги, знімав прапор так званої ДНР із міської площі. Зник на вокзалі в Донецьку влітку 2014 року, коли повертався з Києва. Його затримали за жовто-блакитну стрічку на портфелі. Троє бойовиків спочатку катували хлопця, а потім розстріляли.

Військові 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний яр" привітали Україну з Днем захисту дітей.

Воєнні кажуть, що День захисту дітей став їхнім професійним святом, коли з 2014 року Збройні сили України взялися протистояти російському агресору. І більшість бійців пішла на фронт саме заради дітей. Саме їхнє майбутнє в мирній та сильній незалежній Україні мотивує їх не опускати руки, коли важко, підніматися, не ховатися, коли страшно, стримувати ворога, не даючи йому просуватися вперед, і берегти від нього мирні українські території.

Зараз ви читаєте новину «Українці сьогодні вшановують пам'ять дітей, як загинули через агресію РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі