вівторок, 12 червня 2007 09:32

Українці - найменш щаслива нація у СНД

61% людей в Україні скаржаться на життя, і лише 35% вона приносить радість. Згідно з цими даними, українці - найнещасніша нація в СНД.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного компанією Research & Branding Group в травні 2007 року в рамках проекту Євразійський моніторинг.

Найщасливіші люди на пострадянському просторі живуть, як виявилось, в Казахстані - там життям задоволені 73%, а нарікають на свою долю тільки 24%.

Проведене раніше дослідження, в ході якого європейців попросили оцінити своє життя, також показало, що в Україні серед країн Європи - найнижчий індекс життєвої задоволеності громадян. Аналогічний розподіл оцінок спостерігається також у відповідях на питання "Якщо говорити в цілому, наскільки Ви щасливі?".

Інститут Соціології НАН України проводив соціологічне дослідження Україна-Європа в рамках загальноєвропейського моніторингового проекту Європейське соціальне дослідження (ESS), в якому брали участь 24 держави ЄС і Україна.

Згыдно з даними Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), який восени минулого року досліджував питання Хто щасливий в Україні, портрет щасливого українця повинен бути таким: "Молодий (до 30-ти років) міський житель, що має середню освіту, працює, має середній рівень матеріального достатку, переважно здоровий, одружений", пише Сегодня.
Зараз ви читаєте новину «Українці - найменш щаслива нація у СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі