середа, 03 червня 2009 14:09

Україна посіла 82-е місце в рейтингу наймиролюбніших країн

Україна посіла 82-е місце в рейтингу наймиролюбніших країн
Україна посіла 82-е місце в щорічному рейтингу наймиролюбніших країн (Global Peace Index), опублікованому в середу, 3 червня.

Росія посіла 136-е місце. Всього в списку 144 позиції; гірше, ніж в РФ, справи з миролюбністю йдуть лише в Пакистані, Чаді, ДР Конго, Судані, Ізраїлі, Сомалі, Афганістані та Іраку.

Вище Росії в рейтингу розташовані такі держави, як Шрі-Ланка, М"янма, Ефіопія і КНДР. Всього одним рядком вище виявилася Грузія (вона ділить 134-е місце із Зімбабве).

Наймиролюбнішою країною в цьому році визнано Нову Зеландію. Далі йдуть скандинавські країни: Данія, Норвегія та Ісландія. Наймиролюбнішою з колишніх радянських республік виявилася Естонія (38-е місце). США розташувалися по сусідству з Україною і посіли 83-ій рядок у рейтингу.

Нагадаємо, у порівнянні з минулим роком Україна піднялася на дві сходинки, тоді як Росія опустилася на п"ять.

При складанні рейтингу враховувалися такі показники, як кількість співробітників правоохоронних органів на 100 тисяч населення, відсоток ув"язнених, рівень злочинності, доступ громадян до зброї, ставлення до прав людини, відносини з сусідніми країнами та багато інших. По кожній з категорій країні нараховувалися бали: чим їх менше, тим держава вище в рейтингу. Нова Зеландія набрала 1202 бали, Україна - 2010, США - 2015, Росія – 2750, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Україна посіла 82-е місце в рейтингу наймиролюбніших країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі