середа, 08 липня 2020 21:06

Україна може почати продавати медичні маски за кордон

Україна може почати продавати медичні маски за кордон
Уряд перегляне заборону продажу масок. Фото: Reuters

Кабмін до кінця тижня розгляне питання щодо скасування заборони на експорт засобів медичного захисту.

"З приводу лікарень, які приймають захворівших на Covid-19 у нас там все нормально з наповненням, з приводу аптек, мені здається теж вже непогано. Ми подивимося на цю ситуацію - може й прийшов час. Давайте ми побачимо всі запаси. Не хочеться в це вірити, але ми повинні бути готові, якщо прийде друга хвиля", - заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками бізнесу Чернівецької обл.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Міністерство охорони здоров'я вивчить потребу закладів охорони здоров'я в засобах захисту лікарень, які визначені для прийому хворих на Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця намагається витягнути з кишень українців 100 млн

"Ми зараз збираємо потребу в усіх закладів охорони здоров'я, не тільки першої хвилі, а й другої й третьої для того, щоб вони чітко сказали план, який вони передбачають щодо закупівлі засобів індивідуального захисту. Як тільки вони нададуть цю потребу, ми разом з Мінекономіки оцінимо власне виробництво і можливо найближчим часом дозволимо квотний принцип експортного продажу масок", - заявив Ляшко.

Курсування 12 приміських поїздів відновлює Укрзалізниця. Зараз на маршрути вже вийшли 645 електричок, повідомили в Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Україна може почати продавати медичні маски за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі