вівторок, 14 квітня 2020 20:33

Українські підприємці виготовили герметичну капсулу для інфікованих Covid-19

  В Україні створили герметичну капсулу для хворих на коронавірус. Фото: adm-pl.gov.ua
В Україні створили герметичну капсулу для хворих на коронавірус. Фото: adm-pl.gov.ua

У Кременчуці Полтавської області місцеві підприємці виготовили герметичну капсулу для транспортування пацієнтів з коронавірусом.

Її розробила кременчуцька компанія "Креатив-агромаш", що займається виробництвом силосів та резервуарів для зберігання різних речовин. Про це повідомляється на сайті Полтавської ОДА.

"Капсула важить 16 кг, виготовлена ​​з герметичного матеріалу, має маску, прилади для подачі кисню, компресор і фільтри для знезараження повітря. Також в ізолятор вмонтовані рукавички-манжети, щоб лікарі могли проводити будь-які маніпуляції без контакту з хворим", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині знайшли осередок коронавірусу

На виготовлення капсули витратили сім днів. Наразі вона знаходиться в Полтавському обласному центрі екстреної медицини та медицини катастроф випробуваннях.

 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Перший випадок зараження новим типом коронавірусу Covid-19 серед засуджених виявили в жінки, яка прибула до Чернівецького слідчого ізолятора наприкінці березня. Тоді ж у неї виявили симптоми гострої респіраторної інфекції.

Зараз ви читаєте новину «Українські підприємці виготовили герметичну капсулу для інфікованих Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі