неділя, 23 червня 2019 16:58

Українець виграв конкурс співаків у Великій Британії

Українець виграв конкурс співаків у Великій Британії
Українець Андрій Кимач переміг на конкурсі класичного співу BBC Cardiff Singer of Worl. Фото: Facebook

31-річний українець Андрій Кимач виграв конкурс класичного співу BBC Cardiff Singer of World у Великій Британії.

Кимач отримає Кардіффський трофей та грошовий приз - 25,5 тисячі доларів. Про це повідомляє BBC.

"Мене переповнюють почуття через те, що я виграв BBC Cardiff Singer of the World 2019… Це буквально втілення мрії", – прокоментував перемогу Кимач.

Як зазначається, український баритон був одним із п'яти співаків, які пройшли до фінального туру після тижня змагань. У фіналі Кимач виконав твори Бізе, Рахманінова та Доніцетті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український театр тіней дебютував на американському шоу талантів

Більш ніж 400 співаків з усього світу подали заявки на участь у конкурсі в 2019 році, 20 учасників з 15 країн пройшли етап відбору. Конкурс проводять кожні два роки, його почали з нагоди відкриття концертної зали St David Hall у 1983 році.

Андрій Кимач народився на Вінниччині, навчався на філософському факультеті Університету імені Тараса Шевченка, а потім на вокально-дерижерському факультеті Музичної академії імені Петра Чайковського у Києві.

У 2016 році він став солістом Херсонської обласної філармонії, а з 2016 до 2018 року був артистом Молодіжної оперної програми московського Большого театру.

На початку червня 2019-го українець значився серед виконавців партії Ескамільо в опері "Кармен" Жоржа Бізе у Театрі Джузеппе Верді в італійському Трієсті.

Зараз ви читаєте новину «Українець виграв конкурс співаків у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі