понеділок, 12 лютого 2018 17:20

Українці запаслися вогнепальною зброєю

663 тис. громадян офіційно є власниками вогнепальної зброї, серед якої - понад 800 тис. пістолетів.

Таку цифру оприлюднила Національна поліція, повідомляють "Українські Новини".

За законами України, громадяни можуть бути власниками тільки мисливської вогнепальної зброї.

"На 1 січня 2018 року, за даними автоматизованих обліків, які формують органи поліції, зареєстровано 663 126 власників вогнепальної зброї, у яких в особистому користуванні знаходяться 736 918 одиниць мисливської гладкоствольної зброї і 145 859 одиниць мисливської нарізної зброї", - йдеться у відповіді Національної поліції.

Автор: ukranews.com
  Українці тільки офіційно мають більше 883 тисячі пістолетів на руках, неофіційно їхня кількість значно вища
Українці тільки офіційно мають більше 883 тисячі пістолетів на руках, неофіційно їхня кількість значно вища

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція зі стріляниною затримала групу аферистів

Проте за останні роки глава МВС Арсен Аваков вручив у вигляді "нагородної" більше як 3 тис. одиниць такої зброї, як пістолети, автомати тощо. Понад 500 "стволів" щорічно вручають у вигляді нагород СБУ, Міноборони та інші силові органи.

За даними "Української асоціації власників зброї", до 5 млн незареєстрованої легкої вогнепальної зброї сьогодні може бути на руках в українців.

Проте МВС запевняє, що ця цифра значно менша. Раніше радник глави МВС Іван Варченко заявляв, що в Україні нелегальної вогнепальної зброї не більше 300 тисяч.

2017 року Національна поліція України вилучила у громадян тисячу пістолетів, 78 гранатометів, автомати, обрізи, рушниці, 240 тис. патронів, більше 2 тис. гранат і 72 вибухових пристрої.

Жителі окупованого Луганська все частіше знаходять на тротуарі або в кущах боєприпаси. "У деяких випадках громадяни їх здають правоохоронцям", як, наприклад, жителька Луганська, яка виявила гранату в районі вулиці Гостра Могила", - повідомляє група "Інформаційний опір".

Зараз ви читаєте новину «Українці запаслися вогнепальною зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі