субота, 01 червня 2024 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна вже б'є по території РФ американською зброєю - аналітик

Україна вже б'є по території РФ американською зброєю - аналітик
За даними аналітиків, ЗСУ завдали ударів по території РФ із HIMARS. Фото: wikipedia.org

Українські військові вже почали застосовувати американську зброю для ударів по об'єктах на території РФ.

Про це, зокрема, свідчать уламки боєприпасів, знайдені в Бєлгородській області Росії та показані російськими пропагандистами, пише в соцмережі Х незалежний аналітик OSINTdefender.

Знайдені уламки аналітик ідентифікував як керовані реактивні снаряди GMLRS, що запускаються з M142 HIMARS.

"Це було перше застосування українськими Збройними силами наданої США зброї по території Росії протягом ночі. Результати цієї атаки поки що невідомі, проте, схоже, щонайменше 8 ракет було запущено з Харківської області", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина дозволила бити своєю зброєю по території РФ: Міністр оборони пояснив позицію

Він також вивчив нічні кадри запуску ракет з установки HIMARS і дійшов висновку, що це і був перший епізод застосування цієї зброї по території РФ.

"На кадрах видно, як з установки M142 HIMARS на південь від Вовчанська було випущено щонайменше вісім ракет, після чого в Росії пролунали сигнали повітряної тривоги", - пише аналітик.

Погоджується з ним і військовий оглядач німецького видання BILD Юліан Рьопке. За його словами, російський наступ на північ від Харкова до теперішнього моменту вже повністю зупинено силами ЗСУ. Протягом останнього тижня українська армія там впевнено утримує лінію фронту.

Рішення Сполучених Штатів дозволити Україні удари американською зброєю по території Росії стосується не лише Харківської області, але й Сумщини.

Однак, з міркувань оперативної безпеки не можна розкривати деталі умов, за яких Україна може завдавати ударів по російській території, заявив директор із питань Європи Ради національної безпеки Білого дому Майкл Карпентер.

Зараз ви читаєте новину «Україна вже б'є по території РФ американською зброєю - аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі