четвер, 22 жовтня 2020 17:57

Учені дізналися, як зменшити смертність на 75%

Учені дізналися, як зменшити смертність на 75%
Цільове блокування людей у групі ризику зменшить смертність від коронавірусу. Фото: pinterest.com

Якщо 5% людей із групи ризику захистити від коронавірусу, кількість смертей від Covid-19 зменшитьсяна 75%.

Такий висновок зробили дослідники з Оксфордського університету. Вчені опрацювали дані понад 8 млн пацієнтів.

За даними досліджень, 76% померлих були саме з перших 5% людей у групі ризику. Відомо, що з початку епідемії найвразливішими до коронавірусної інфекції вважаються літні люди.

"Ця модель дасть змогу розробити клінічні рекомендації, щоб люди могли дотримуватися відповідних заходів захисту від Covid-19", - сказала професорка Джулія Хипислі-Кокс.

Професор епідеміології інфекційних захворювань Единбурського університету Марк Вулхаус вважає, що це неймовірний результат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні хочуть створити інститут вакцин

"Для нас це означає, що тепер ми можемо наперед визначити цих найвразливіших людей, для яких ризик захворіти більший у 50 разів, аніж для інших 95%.

Цей результат підтверджує концепцію цільового блокування, якщо знайти способи захисту цих 5%, наприклад, регулярне тестування їхніх найближчих контактів, тоді це б суттєво полегшило роботу для системи охорони здоров'я в цілому", - пояснив професор.

За останню добу в Україні виявили 7053 нових випадків коронавірусної хвороби. Це найбільше з початку пандемії. Усього за період епідемії виявили 322 879 лабораторно підтверджених випадків Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Учені дізналися, як зменшити смертність на 75%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі