четвер, 04 березня 2010 21:03

У світі поменшало українських туристів

У світі поменшало українських туристів

У минулому році кількість українських туристів, що виїхали за кордон, впала на 1,1% та становила 15,3 млн людей, що 164,6 тис. людей на менше, ніж в 2008 році.

Держслужба курортів і туризму зазначає, що виїзний туристичний потік зменшився за рахунок поїздок з метою організованого туризму й службових поїздок.

Менше туристів стали виїжджати до Німеччини, Польщі, Чехії, Єгипту та Росії. За їх рахунок кількість організованих поїздок зменшилася на 21%.

Кількість службових поїздок скоротилася на 9% за рахунок зменшення кількості українських туристів, що виїжджають у Єгипет, Словаччину, Туреччину, Росію та Польщу.

Проте більше українців стали їздити з приватними візитами до тієї ж Польщі, Німеччини, Угорщини, Румунії та Молдови.

В 2009 році спостерігалося скорочення виїзного туристичного потоку в країни СНД (на 8%), у той час як в інші країни спостерігалося збільшення (на 16% у країни Європейського Союзу й на 26% - в інші країни).

Ріст виїзного турпотоку в країни ЄС відбувся в основному за рахунок росту кількості українських туристів, що виїжджають у Велику Британію, Польщу, Угорщину, Німеччину й Румунію, а скорочення виїздів у країни СНД відбулося за напрямками - Білорусь, Узбекистан і Росія.

Головними країнами виїзного туризму для українців в 2009 році стали Росія, Польща, Молдова, Угорщина, Румунія, Туреччина, Словаччина, Єгипет, Німеччина й Чехія. У цілому, до цих 10 країн українцями були зроблені 13,4 млн виїздів.

У 2009 році Україну відвідали 20,7 млн іноземних туристів, що на 18%, або на 4,6 млн. людей менше, ніж в 2008 році.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «У світі поменшало українських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі